advertising purpose...CLICK ON THIS!

Sunday, 25 March 2012

alamak..dah over bajet derr

assalammualaikum


gud morningss u olls. pagi ni aku terlambat bangun la pulak. terlambat bangun 30 minit daripada biasa. nasib baik takde class pagi ni. class tengahari nanti pun tetiba cancel. yeayyyy! lantas, aku tergaru-garu kepala yang tak gatal sebab dok pikir nak buat apa. mandi dah. basuh baju on the way. study??? nanti nantilah..uhuhu. ouh, tetiba aku teringat daily budgetting note aku yang dah lama sangat tak dikire total spending nya.. aku pun dengan semangatnya amek kalkulator sebab nak kira bajet untuk bulan mac ni.



dengan sepenuh jiwa aku kire bajet aku. kire punye kira. tambah tolak darab bahagi, akhirnya aku dah dapat total spending aku. semuanya ade la dalam RM 2300++.. mak aihhh, banyak gila aku dah belanje bulan ni. bila pikir2 balik, bulan mac belum pun habis, tapi bajet aku dah terlampau overrrrr. hadoiii. nak buat lagu mana ni?



camne boleh teroverrrr bajet ni? padahal sebelum sebelum ni, aku belanje rm400-rm500 je sebulan. tapi bulan ni dah naik beribu-ribu lemon kali ganda. then aku pun check ler note aku tu. pastu aku noted that macam mana la aku tak ter-overrrr, bulan ni la aku bayar ipt fees, bulan ni gak la aku beli olympus aku, pastu dengan langkawinya lagi. mana tak beribu riban habes??



actually, hujung bulan ni aku baru berniat nak beli samsung phone baru. dah jadi macam ni, macam kena tangguh dulu la niat murni aku nak menghabiskan duit. kang orang cop aku orang kaya baru pulak. ni kira nasib baik lagi. hari tu pas balik holiday, excited giler da plan nak pegi holiday lagi. nasib baik belum laksanakan lagi misi berholiday tu, kalau tak boleh botak gak la kepala.. hahahha. pasni tiap hari kena makan biskut cicah air je la jawabnya yek..sobsobsobsss. 


aduhh. tahap kebingungan aku dah mencapai tahap maksima


ok bai.~


1 comment:

  1. I dh beli phone samsung bru dlu sblom u beli.. Ekekeke

    ReplyDelete

thank you for visit my bloggie =')