advertising purpose...CLICK ON THIS!

Saturday, 31 December 2011

lain negeri lain budaya

WARNING: THIS FOLLOWING ENTRY WOULD BE THE LONGEST ENTRY EVER

assalammualaikum..



tahukah anda bendera negeri apakah ini??
A: SELANGOR      B: PERAK      C: SARAWAK      D: KEDAH






kalau korang join RM1000000 money drop ni, sure korang bankrap terus
sebab jawapan sebenarnye adalah..... NEGERI SEMBILAN !! =')





MOTIF TANYE SOALAN MEREPEK??



padahal takdela merepek sangat kan? general knowledge kotttttt... haha. takde la sebenarnya aku nak story morry sikit pasal eksplorasi aku ke negeri sembilan last week. hewhewhew.. padahal bukanla explore sangat pun kan, just setakat joint venture majlis bertandang cousin aku ke belah husband die je ponn.. hehe.tapi macam orang kate la jauh perjalanan, luas pemandangan. daripada duduk terperap kat selangor, baiklah tengok negeri orang kan??


and that day arah tuju kami adalah TANJUNG IPOH, NOGHORI SEMILAN yooo.. my sista (FAREYHA) and i thought of dropping at nilai after everything was settled. unfortunately, we have been entrusted to bring along 3 kids with us.. so, our plan have to be cancelled *frustt wooo*



HABIBAH, ANIS, TURSINA
(our cousins)


and again aku ingat perjalanan tu maybe dalam sejam je. yelahh, bukan ke noghori semilan tu cume sebelah selangor je?? ke... ilmu geografi aku yang salah ni? dengan penuh kompius.. last2 sampaila jugak ke senawang. kire da dekat ler tu.. masuk sana, masuk sini, belok sana, belok sini, akhirnya sampaila jugak ke tanjung ipoh tuuu. fuhhhhh.. ingatkan da sampai. ghupenya masuk lagi, lagi dan lagi dalam. memang adventure gile laaa. haishhh. dalam 2 jam camtu, baru la sampai. singgah kat rumah abang pengantin, bagi laluan untuk pengantin bersiap2 jap. that day, the theme colour was blue.. and again aku dengan fareyha salah tema lagi. we were wearing purple... aiyakkkkk~



fareyha with the bride and the kids as well.


antara yang join majlis bertandang



suasana kampung. jalan ni muat untuk satu kereta je. then biri-biri merata-rata.



fareyha parking kereta betul2 sebelah gate D'Kok Eco Camp
(excuse me, kereta besau ni bukanla kete fareyha okeyy!! huhuhuhu)

adat n9: pengantin akan diarak atas tandu



selamat datang ke majlis perkahwinan Ija dan Jaz



family pengantin belah perempuan



serba biru




fareyha and i. sape lagi tinggi??





kids, me and my nenek




kengkonon muka licin
jangan tertipu !! gimik camera semate2




rumah pengantin lelaki. bagi aku rumah ni nampak klasik dan unik. tak gitu?






fareyha was exhausted






bebudak pun da keletihan



berjaya menapaw. 15biji 1 kereta.. hewhewhew~
time kaceh tuan rumah!


pastu kami pun beransur la. takkan nak tidur sane pulak kan. lagi2 bawak anak orang pulak yang 3 orang tu. lambat balik karang kena menjawab pulak kat mak ayah diorang.. so, niat nak singgah ICEROOM kat nilai terpaksa dibatalkan. cissssss!. sampai rumah, tengok2 mak ayah diorang belum balik. dengar citer bershopping dulu entah kat mane tah.. aku macam berapi la jugak. tak aci woooo~


ohh.. lupa. jiran depan rumah aku ade jugak buat kenduri arini. dari pagi sampai petang kalau tak silap. tapi segan la pulak nak masuk sebab macam dah abes je majlis tu. tapi rase bersalah la pulak sebab tak pegi. takpe kot~ konon2 alasan penat la kan. hehehe. 


malam tu, dalam penat tak abes lagi, aku dengan fareyha pegi meronda tesco, tengok barang ape yang best yang mampu dibeli. pusing punye pusing sambil tolak troli yang gedabak, last2 just beli 6 tin air and 1 botol losyen. euwwww, memalukan..keh3. nak balik tu kitorang singgah mencari makan kat EWAN CORNER atau lebih faymes lagi kedai nasi ayam RM2. tapi takdela makan nasi ayam. dah malam kot. so, just order mee goreng, teh ais and neslo.



teh ais je mampu di snap. sebab mee goreng awal2 lagi da licin. sedap gilerrr kot mee goreng die.
next time boleh la pegi lagi.. hehehehe~


tu je kot. panjang tak entry aku?? huahuahua~
okeyla.byeee. wasssalammm !!



1 comment:

  1. awak..wat la tutorial pkai shawl..sy minat la tgk awak belit2..

    ReplyDelete

thank you for visit my bloggie =')