advertising purpose...CLICK ON THIS!

Saturday, 26 November 2011

just go with the flow


ASSALAMMUALAIKUM =')



haihhh,lately asyik hujan je kaaan?. nak basuh baju pun malas.nak sidai pun susah nak kering..so,petang2 yang hening and mendung ni terpikir nak update blog pulak.walhal asignment melambak berbukit.. tapi itulah aku, kalau esok nak hantar, hari ni baru nak buat.seriously, aku dari dulu memang macam tu.yeahh,aku tau memang la risky kan.kalau buat last minit selalunye tak perfect, and banyak masalah yang timbul.but again itulah aku. macam time nak amek paper physics mase spm dulu pon same gak (maybe worse), lagi sejam nak jawab exam, boleh lagi nak bace novel.adehhhh..and finally my physics paper hancusssss..and sekarang aku bukan lagi dalam science stream.=').tapi aku tak pernah menyesal.well, everythings happen for a reason people.

walaupun kekadang aku ni seorang yang sambil lewa, tapi sometimes aku ni tetibe boleh jadi serius jugak. bile kematangan aku datang secare tetibe, memang time tu aku akan jadi sangat sangat sangat serius. lagi lagi bile aku da mule pikir pasal mase depan..fyi, aku ni bukannye seorang yang datang dari family yang sangat kaye raye sampaikan 7 keturunan pun harte takkan habis dimakan. so that, start from now, aku harusss mule carik harte sendiri.sometimes aku ade dengar orang cakap camni,"rilekla kite baru 21 tahun,enjoyla weh".oh noooo,dis is so not me.bak kate mak aku, susah2 dulu senang2 kemudian..so,aku praktiskan dalam hidup.and u know what,ramai yang pelik bile nampak ade daily budgetting note dalam pencil case aku yang aku bawak ke sane sini tiap ari.

for the sake of our futures

and again bile terpikir pasal future ni, aku selalu pikir macam 'betul ke jalan yang aku amek ni?' or 'betul ke aku takkan menyesal kalau buat macam ni?'.mase cuti aidiladha aritu aku ade la tengok drama ni. ade satu babak ni si anak tanye opinion dari ayah die pasal decision yang die da buat..and cer teka ape jawapan ayah die??~well, her father said,"whatever happen, just go with the flow".and bagi aku,that quotation gives me a very deep meaning..asalkan kite dah berusaha,da berdoa dan tawakal,so da takde ape yang patut disesalkan.




and macam yang aku story morry tadi, bile mane aku punye result spm memang dah sah2 tak cukup gempak, aku da mule putus asa. member2 aku semua result power2 and even my cousin boleh dapat 11A,and aku??. hurmmmm,sampaikan bile diorang buat makan2,aku langsung tak join sebab aku malu+kecewa.dan as i expected, aku langsung tak dapat offer dari ipta. sedangkan bestfren2 aku semua dapat tempat yang best2..satu hari, one of my bestfren suggest aku amek form six.actually aku tak penah pun terpikir nak amek stpm.and malam mase kawan aku bagitau tu,esoknye da kena daftar form 6.then,aku macam blurrrrr.kalau korang,ape korang rase??and u know what,ape yang buat aku rase yang aku memang da tertulis nak amek form six adelah bile barang2 keperluan macam kasut putih,baju sekolah,beg semua memang da tersedia malam tu.actually,kasut tu aku baru beli sebulan before spm and mak aku da nak bagi kasut tu kat cousin2 aku yang kecik2.tapi ,malangnye kasut tu tak muat kat diorang and kalaupun ade yang muat,diorang tak bole nak pakai sebab skola diorang kena pakai kasut hitam.and baju pon elok lagi terletak dalam almari,tak buang lagi.kalau tak, mane nak cilok baju dengan kasut pukul 1 pagi??for me,it looks exactly macam betul2 aku harus ambik form 6..


and at last,aku sangat bersyukur sebab aku amek form 6.aku rase jiwe aku jiwe art stream.art tu bukanla yang sastera2 tu.mase form 6,aku amek ekonomi.aku rase macam bez gile ekonomi.andaikata kalau time tu aku dapat offer dari ipta.sure2 aku dapat science course yang aku tak bape nak ngam.and tak mustahil aku kena tendang dari u.sebab mase dulu2 aku macam nak sangat engineering program.tapi sekarang baru belajar autocad sikit pon aku da mengeluh..haaiihhhh.




and using my stpm result yang lower than i expected,aku dapat offer futher degree dalam islamic finance and banking field.ramai yang cakap yang aku ni memang serasi dengan banking field sebab dari aku sekolah zaman dulu2,aku selalu jadi bendahari pegang duit2 ni. ye,aku memang happy dengan semua ni. dan yang lebih mgembirekan aku ialah aku dah tak perlu mintak duet kat parents aku lagi since aku da ade source of money sendiri.and tu sedikit sebanyak boleh tambah saving aku untuk mase depan..and sape tahu cita-cita and impian aku selame ni mungkin boleh jadi kenyataan..=')


in conclusion,walaupun ade ketikenye kite gagal dalam sesuatu, itu mungkin satu permulaan yang baik..selamenye berjaye tapi akhirnye gagal pon tak gune jugak so,just go with the flow.sesungguhnye tuhan da tentukan jalan yang terbaik untuk kite.tapi sebagai manusia, kite kena berusaha jugak.takde siape akan tolong kite melainkan diri kite sendiri kan? =')


untuk renungan semua :)

tu je kot untuk arini.mekaceh....wassalam
ok.byeeeeee~


“If you just go with the flow, no matter what weird things happen along the way, you always end up exactly where you belong.” 


'if a fish lives its whole life in this river, does it know the river's destiny?'
No!
'only that it will runs on and on out of its control
it just follow where it flows, but it cannot see the end'


1 comment:

  1. sy sgt3 ske banner awk!!!!come sbb sy ada..auwwwww

    ReplyDelete

thank you for visit my bloggie =')